Ægte god vilje

Den senere tids skandaler illustrerer med al ønsket tydelighed behovet for den ægte gode vilje.

VisitDenmarks direktør gik på TV og forsvarede ihærdigt en usandfærdig youtube video. Forsvarets IT-chef har angiveligt udvist dårlig dømmekraft ved at fabrikere den meget omdiskuterede bog om jægerkorpset. Disse eksempler jo er på ingen måde enestående.

Det skyldes efter min mening et forfald for nogle hæderkronede ledelsesmæssige værdier.

Det har i for høj grad været accepteret med resultater uden etik, konkurrence uden “gentleman rules”, ledelse uden tillid, og kommunikation uden oprigtighed. Alt sammen noget som mennesker generelt jo heldigvis gennemskuer lettere end man skulle tro.

Det danske samfund har generelt en meget høj grad af ordentlighed, lav korruption, tillid mellem mennesker og virksomheder. Vigtigheden heraf behøver man bare at rejse nogle få tusinde km mod øst for at se.

Derfor er den autentiske gode vilje efter min mening, en af de sværest opnåelige og mest dyrebare ledelses-ressourcer i dag.