Det sunde arbejdsmiljø

Kære alle,

Det er igen tid at slippe tøjlerne, nyde børnene, familien, vennerne og hobbyerne :-)

Når jeg har været på ferie i en uges tid, og mærker hvordan glæden stiger i mit liv –  tænker jeg iblandt, hvordan al den naturlige fokus på præstation, og hårdt arbejde kan tjene os alle bedre.

I en tid præget af ret ekstrem international konkurrence, Tigermødre og et pres for at arbejde endnu hårdere, kan jeg ikke undgå at tænke, om vi som mennesker er bygget til det – bliver vi glade og sunde af det? Er det overhovedet det, der er brug for?

Fremragende personer som fx. Chris McDonald, og meditative teknikker som Mindfullness kan hjælpe med at balancere de negative effekter af arbejdspres – men kan vi virkelig ikke gøre det bedre.

  • Hvad nu hvis alle tog 5 min pause hver time, for at få bevæget kroppen, snakket med kollegaerne og “dampede af” på forskellig vis.
  • Hvad nu hvis alle spiste mellemmåltider kl. 10 og 14 hver dag
  • Hvad nu hvis alle havde 30 minutters motion integreret i arbejdet hver dag.
  • Hvad nu hvis alle havde 2 hjemmearbejdsdage om ugen
  • Hvad nu hvis alle havde større frihed i tilrettelæggelsen af arbejdstiden, og en meningsfuld udviklingsplan.
  • Hvad nu hvis medarbejdere i højere grad, blev placeret i roller som på autentisk vis understøttede deres personlighed, og de selv var mere  bevidste om, hvad den var?

Ville vi så få gladere, sundere, mere kreative og mere effektive medarbejdere ?

Prøv engang at sidde stille i en hel time og lytte til fuglesang, og mærk vinden blæse i håret. Kig på træerne, skyerne – og se børnene lege med hinanden – og bare vær helt til stede ……………… og prøv så at stille dig selv spørgsmålet igen: kan vi virkelig ikke gøre det bedre ?

Ha’ en rigtig god sommer!

Mvh Peter Arnvind