Det er altid koldest lige før solopgang!

“Det er altid koldest lige før solopgang”

Et faktum mange lystfiskere, jægere, soldater m.fl. har oplevet på deres egen krop. Og i dette øjeblik, hvor store dele af landet lukkes ned igen, hvor julen, julefrokosterne, julekoncerterne, nytårsaften slet ikke bliver, som de plejer, og hvor mange synes det sociale afsavn virkelig kan mærkes – i dette øjeblik – er det for mig, præcis på samme måde. Det er koldt, det vil være koldt lidt endnu – men solen er meget tæt på at stå op.

Det store håb er selvfølgelig vaccinerne. Når først vi har fået vaccineret de mest sårbare – og de vil med stor sikkerhed modtage vaccinen med kyshånd – vil dødstallene falde til et minimum lynhurtigt.

Så COVID-19 vil om få måneder i praksis være fortid, og vi vil kigge tilbage på en ekstrem periode i menneskehedens historie – hvor vi igen beviste at vi som art, er særdeles innovative, tilpasningsdygtige, robuste – og at vi passer godt på vores svageste medmennesker. Det lover godt, for fremtiden – når vi nu skal langt højere op i omdrejninger for at redde klodens klima.

Som vi har set det efter den spanske syge mv. vil vi sandsynligvis kigge ind i et 2021 i et kraftigt realøkonomisk boom.

Tænk bare på al den opsparede energi, der udløses når vi får vores fulde bevægelsesfrihed tilbage!

Så selv om det er koldt lige nu, så håber jeg også du husker at gøre dig klar, får investeret klogt i f.eks. teknologi, og dygtige talenter til et historisk realøkonomisk vækstboom, der starter lige om lidt.

Hav en skøn julemåned! :-)

Mvh Peter Arnvind