Nyd julen – hele julen :-)

I morgen skriver vi første December – Julemåneden begynder !

I en småbørnfamilie, som min egen, bliver der pyntet op med maner, og den traditionsrige Gammelnisse findes frem af gemmerne :-)

På trods af den travle tid både på arbejdet, og i privatlivet skal der være tid til at nyde familien og julestemningen. Det kan indimellem være svært at finde stemningen frem i sig selv og hos andre. Men måske kræver det bare at man stopper op et øjeblik og giver sig tid – og når den rigtige stemning indfinder sig er det jo skønt for alle.

Alternativet er at Juleaften kommer …. og går…. rigtig hurtigt ! Taler her af egen erfaring ;-)

Og så lige et par finurlige juletips for de travle:

1) Hvis der kommer lidt for meget damp på julekedlen – så prøv med en pausen udenfor i kulden .. kroppens reagerer ofte både på pausen og kulden med at sætte para-sympatiske nervesystem i gang …. med efterfølgende afslapning til følge!

2) Spar på kaffen. Halveringstiden på koffein er ca. 4,9 time, og 2-3 kopper kaffe får for rigtig mange pulsen og blodtrykket til at stige betydeligt. Tjek det eventuelt med dit løbe puls-ur, hvis du har sådan et!

3) Den gode gamle pointe med vejrtrækning gælder stadig. Det er ret let at styre det sympatiske nervesystem med rolig og dyb vejrtræning.

4) Hvis du ikke allerede kender til Mindfulness, var det måske en ide til en bog-julegave ;-)

Ha’ en glædelig og travl julemåned !

Mvh Peter Arnvind

Travl julemåned