KICK OFF 2013: Det er tiden at finde lidt af det gode humør frem :-)

Jeg har lige haft 2 ugers ferie i Thailand, hvor jeg sammen med familien nød den utrolige luksus at hygge, svømme, træne og opleve udflugter i 30 graders solskin.

SONY DSC

Sjov nok glæder man sig efter 2 uger til at komme hjem til arbejdet og vante omgivelser – selv om temperaturen falder med 40 grader.

Desværre er temperaturen ikke det eneste der er på lavpunktet i Danmark for tiden.

Humøret er statistisk set dårligt i januar/februar, men godt supplereret af den underliggende melankolske økonomiske tone i samfundet, fornemmer man virkelig manglen på optimisme og gå-på-mod mange steder.

Det er måske tiden at finde det gode humør lidt frem af skuffen.

Måske er det tiden at huske på at vi bor i et af verdens rigeste, frieste, og mest demokratiske lande. Og samtidig et land med et særdeles veludviklet sikkerhedsnet under borgerne.

Og ja det er jo bestemt rigtig ubehageligt at stå uden arbejde eller lign. i disse tider, og ja lønnen udvikler sig ikke som tidligere, og ja friværdien er måske ikke hvad den har været – men langt hovedparten af befolkningen er stort set uberørt at krisen. Den melankolske stemning er i høj grad et psykologisk fænomen, som er langt mere udbredt end den konkrete situationen berettiger til.

Her spiller også fremtidsforventningerne en stor rolle. Men i al ubemærkedhed er den situation i flot bedring. Eksempelvis vil Kinas vækst efter min mening gradvist gå helt i stå p.g.a. den uacceptable kommunistiske statskapitalisme, og allerede nu forsøger de med kraftige offentlige investeringer at holde tempoet oppe. Hvornår væksten tager af kan ingen vide med sikkerhed, men der er forhåbentligt et lys for enden af tunnellen – som jo igen vil betyde at kapital og arbejdspladser gradvist vil begynde at flyde den anden vej.

Og der er masser af muligheder at tage fat i. Gode danske politikeres initiativ omkring investeringer i Grønland er præcist det, vi har brug for. Hvem ved om det har potentiale til at blive den næste store danske vækstmotor ? Måske skal vores næste store danske virksomhed skabes med afsæt i dette potentiale ?

Husk det nu ….. der er altid nogen der tjener penge …. og det hjælper kraftigt med lidt optimisme og godt humør :-)

godt_humør